Sponsor APISORELIA

Campanie anti-furt

Strădania tinereţii este odihna bătrâneţii


Translate in your language. Have a nice day !

marți, ianuarie 11, 2011

Chiulangiii rămân fără alocație - Proiect de hotărâre aflat în dezbatere

Copilul are 20 de absenţe nemotivate? I s-a scăzut nota la purtare la 8? Se suspendă alocaţia pentru sustinerea familiei! Asta vrea sa legifereze Ministerului Muncii, Familiei şi Protectiei Sociale.
Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr.277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei se afla in dezbatere publica, pe site-ul MMFPS, până în 16 ianuarie.

Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, puse în dezbatere publica pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, prevăd ca familiile care au în întreţinere copii de vârsta şcolara, beneficiază de alocaţie în condiţiile în care copiii frecventeaza fără intrerupere cursurile unei forme de învăţământ şi nu înregistrează absenţe nejustificate în cursul unui semestru care să conduca la scăderea notei la purtare la 8.
Dreptul la alocatie, respectiv plata acesteia se suspenda in luna urmatoare celei in care se constata ca absentele nemotivate inregistrate de un copil din familia beneficiara depasesc numarul de 20.
La depunerea cererii de acordare a alocatiei, reprezentantul familiei trebuie sa prezinte la dosar o adeverinta eliberata de unitatea de invatamant la care sunt inscrisi copiii, care sa ateste ca acestia frecventeaza o forma de invatamant.
Pentru copiii de varsta scolara din familiile beneficiare de alocatie, inspectoratele scolare judetene, respectiv al municipiului Bucuresti, au obligatia de a comunica agentiilor teritoriale, pana la data de 15 a lunii urmatoare incheierii semestrului scolar, situatia privind absentele scolare inregistrate de catre acesti copii.
In vederea indeplinirii acestei obligatii, agentiile teritoriale va trebui sa transmita inspectoratelor scolare, pana in ziua de 15 a ultimei luni a semestrului scolar, evidenta electronica a copiilor de varsta scolara din familiile beneficiare de alocatie.
Sursa:  http://www.agenda.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

CAUTAM SPONSORI

Desi intelegem ca este criza, suntem in cautare de sponsori
Dorim sa achizitionam:

1 camera video digitala
Daca vreti sa ne ajutati, va rugam sa ne scrieti pe adresa de e-mail: nataly3018@yahoo.com
Multumim !

Ora Pamantului 2009
Ora Pamantului 2009