Sponsor APISORELIA

Campanie anti-furt

Strădania tinereţii este odihna bătrâneţii


Translate in your language. Have a nice day !

vineri, ianuarie 28, 2011

ALOCAŢIA PENTRU SUSŢINEREA FAMILIEI

Deoarece la disciplina Cultură civică discutăm despre legi şi efectul acestora asupra populaţiei, ţin să vă anunţ că Guvernul a aprobat Hotărârea nr. 38/19.01.2011 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei.
Alocaţia pentru susţinerea familiei se acordă în funcţie de venituri şi de numărul copiilor din familie.
 
Limita maximă de venituri până la care se acordă alocaţia pentru susţinerea familiei este 370 lei/persoană.
 
Testarea veniturilor familiei se realizează în acelaşi mod cu testarea veniturilor şi a bunurilor familiei care solicită ajutor social. 
Actele necesare pentru stabilirea dreptului se înregistrează la primăria în a cărei rază teritorială familia îşi are domiciliul ori reşedinţa şi sunt CEREREA şi DOCUMENTELE DOVEDITOARE PRIVIND COMPONENŢA FAMILIEI ŞI VENITURILE MEMBRILOR ACESTEIA realizate în ultima lună înainte de solicitarea dreptului, precum şi cele privind SITUAŢIA ŞCOLARĂ a copiilor de vârstă şcolară din familie. 
În vederea stabilirii dreptului, primarii dispun efectuarea anchetei sociale pentru verificarea situaţiei socio-economice a familiei. Dacă ancheta socială nu confirmă cele declarate de solicitant cu privire la componenţa familiei, veniturile realizate şi bunurile deţinute, atunci dreptul la alocaţie poate să nu fie acordat.
ATENŢIE !!!
Pentru familiile ai căror copii sunt de vârstă şcolară, cuantumul alocaţiei pentru susţinerea familiei se poate diminua pe o perioadă de 3 luni în raport cu numărul de absenţe înregistrate de fiecare copil în parte:
     cu 20% pentru fiecare copil cu un număr de 10 absenţe
    cu 50% pentru fiecare copil cu un număr de 20 absenţe
      La mai mult de 20 absenţe acordarea alocaţiei se suspendă.
 

 Sursa :  MMPFS http://www.mmuncii.ro

"La 19 ianuarie 2011, Guvernul a aprobat Hotărârea nr. 38/19.01.2011 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei,  publicată în Monitorul Oficial nr. 56/21.01.2011, partea I."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

CAUTAM SPONSORI

Desi intelegem ca este criza, suntem in cautare de sponsori
Dorim sa achizitionam:

1 camera video digitala
Daca vreti sa ne ajutati, va rugam sa ne scrieti pe adresa de e-mail: nataly3018@yahoo.com
Multumim !

Ora Pamantului 2009
Ora Pamantului 2009