Sponsor APISORELIA

Campanie anti-furt

Strădania tinereţii este odihna bătrâneţii


Translate in your language. Have a nice day !

luni, ianuarie 10, 2011

Păsările văd câmpul magnetic al Pământului

Cercetătorii au descoperit recent că păsările îşi folosesc ochiul drept pentru a vedea câmpul magnetic al planetei, după care se ghidează pentru a putea călători
      Oamenii de ştiinţă germani au constatat că, dacă ochiul drept al unei păsări ar fi acoperit, aceasta nu ar mai putea, efectiv, să navigheze, în timp ce abilitatea de orientare nu i-ar fi deloc afectată în caz că funcţia ochiului stâng ar fi cea perimată.
      Se ştia de mult timp că păsările sunt capabile să simtă cumva câmpurile magnetice şi să le folosească în călătoriile lor, îndeosebi atunci când migrează spre sud, iarna. Cercetătorii au aflat recent că aceste păsări chiar văd asemenea manifestări geofizice cu ochiul drept, furnizând informaţii emisferei stângi a creierului.
      Imaginile magnetice determină apariţia luminii sau a umbrelor întunecoase deasupra sau în dreptul a ceea ce păsările - si noi toţi - văd în mod normal. Aceste repere se schimbă în funcţie de rotirea capului păsării, ceea ce îi oferă o busola vizuală a tiparelor spectrale.
Sursa: Dailymail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

CAUTAM SPONSORI

Desi intelegem ca este criza, suntem in cautare de sponsori
Dorim sa achizitionam:

1 camera video digitala
Daca vreti sa ne ajutati, va rugam sa ne scrieti pe adresa de e-mail: nataly3018@yahoo.com
Multumim !

Ora Pamantului 2009
Ora Pamantului 2009